Het Combo

van links naar rechts

Wouter van den Eerenbeemt (piano)

Wouter van den Eerenbeemt is zoals velen op zijn 8ste begonnen met muziek en via de vertrouwde blokfluit uiteindelijk bij de klassieke piano geland in zijn geboortedorp Sevenum (Limburg). Hij is afkomstig uit een muzikaal nest. In 2000 maakte hij kennis met jazzmuziek via Big Band Noord-Limburg uit Venlo en begon nagenoeg gelijktijdig de Sevenumse rockformatie Heger Walter Band te versterken als toetsenist/vocalist. Die gaven tot 2017 projectmatige concerten rondom het Eastcoast-genre en het uitgebreide oeuvre van Simon & Garfunkel. Sinds 2014 is hij de vaste toetsenist/backing zanger van coverband CU Music uit Wessem en freelance toetsenist in combo’s.

Wouter versterkte in verschillende combo’s harmonieën, fanfares en musicalprojecten in zowel Nederland als daarbuiten. Op die wijze kwam hij in contact met diverse stijlen en genres. Ondertussen begeleide en bezong hij in een aantal kleine gezelschappen vele bruidsparen tijdens hun mooie trouwdiensten.

Als toetsenist mocht hij vaak samenwerken met lokale en nationale zangers en zangeressen. En juist die combinatie met grote orkesten heeft zijn voorkeur, alhoewel het desgewenst ook veel kleiner kan. Vooral het verbinden van klassieke(re) georganiseerde muziek met de wereld van de pop, rock en dance levert steeds weer mooie combinaties op. Muzikale synergie op zijn best!

Foto: Rita Kuenen Fotografie

Robin Willems (Gitaar)

Het verzorgen van gitaarlessen is iets waar Robin veel plezier en inspiratie uit haal. Sinds 2013 is hij gitaardocent bij muziekschool 040muziek en ook in zijn woonplaats Amsterdam geeft hij gitaarlessen aan huis. In een tijd waarin gitaartutorials overal op youtube te vinden zijn, vindt hij het verfrissend om te merken hoe de rol van gitaardocent steeds persoonlijker wordt. Omdat hij gelooft dat we nieuwe dingen leren door onbezorgd onze eigen fascinatie te volgen probeert hij er samen met elke leerling vanaf les één zo goed mogelijk achter te komen wat hen inspireert en motiveert, en stel hij elke les het zelfvertrouwen van de leerling voorop.

Martin Basting (Drums)

Martin speelt al van jonge leeftijd slagwerk en is een begenadigd drummer en alround slagwerker. Martin speelt als slagwerk sectie leider vast bij Phileutonia. Hij richt zich steeds meer op melodisch slagwerk en geeft mede sturing aan het beleid van Phileutonia. Martin heeft als vaker gesoleerd op vibrafoon en is deze editie de motor van het combo.

Arthur Geurts (basgitaar)

Arthur begon muziek te leren toen hij 7 jaar oud was. Een jaar later startte hij met trompet spelen en werd samen met zijn broer en zus lid van Harmonie St. Caecilia Blerick. Hier groeide zijn liefde voor de muziek constant. Toen hij op zijn 16e zijn HAFA-trompetopleiding had afgerond (en zijn ouders had overtuigd) begon hij met basgitaar spelen. Hij ontwikkelde zich met een brede interesse en speelde al gauw in rockbands, jazzcombo’s, funkbands, (symfonie)orkesten en bigbands. Gaandeweg realiseerde hij zich dat zijn interesse en passie echt in de muziek liggen.

Hij begon op 18-jarige leeftijd met zijn studie Jazz Basgitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Door een bijvak contrabas te kiezen, heeft hij zijn liefde voor jazz gecombineerd met zijn klassieke achtergrond. In 2016 sloot hij daar zijn Bacheloropleiding succesvol af met een groots eindexamen vol eigen arrangementen.

Tegenwoordig is Arthur nog steeds zijn horizon aan het verbreden met een enthousiasme voor veel verschillende stijlen muziek. Zijn theoretische kennis is toegepast in zowel spelen als lesgeven, dat is uitgegroeid tot een grote passie. Naast diverse podia en theaters is hij sinds kort ook te vinden als ‘muziekmeester’ in het primair onderwijs. Ook is hij actief als dirigent van onder andere Big Band Noord Limburg en de JK Bigband, en geeft hij jazzworkshops aan jongeren.

Foto: Esmee Luipers Photography